Rompetrol


Gama de carburanți Efix este produsă la Petromidia, cea mai performantă rafinărie din sud-estul Europei și cea mai mare din România. Calitatea produselor Efix este verificată constant din punctul de extracție și până ajung la pompă.


Produsele Efix pot fi găsite în peste 1.100 puncte de distribuție de carburanți deținute și operate de către KMG Rompetrol în țări precum România, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Franța și Spania.

Engine

DE CE SĂ ALEGI EFIX?

CURAŢĂ INJECTOARELE

Efix este un carburant fără plumb complet, bazat pe o combinație optimă de aditivi și compuși activi, care curăță injectoarele, supapele și cilindrii și le menține curate.

Filtrele din motor nu pot opri în totalitate impuritățile ce se găsesc într-un carburant obișnuit, iar în timp acestea cauzează înfundarea injectoarelor și afectarea debitului de carburant necesar combustiei.

Un injector acoperit de depozite afectează modul de pulverizare și precizia combustibilului injectat în motor, ceea ce duce la ardere slabă.

Datorită detergenților speciali din compoziția sa, Efix elimină depunerile din injectoare chiar de la prima alimentare. O folosire continuă duce la curățarea completă a injectoarelor și, prin urmare, asigură o funcționare optimă a acestora.

 

CURĂŢĂ SUPAPELE

Efix elimină depunerile de pe valve și le menține curate.

Un carburant de calitate inferioară nu arde complet, lăsând astfel particule care se depun, sub formă de calamine, pe supape și pe cămașa pistoanelor. Calamina împiedică etanșarea și compresia necesare unei arderi eficiente a carburantului în camera de combustie. Rezultatul este un consum ridicat de carburant și o scădere a puterii motorului. Carburanții Efix conțin aditivi speciali gândiți pentru a dizolva aceste depuneri.

Testele efectuate pe mai multe motoare au demonstrate că Efix curăță supape și în plus, folosirea continuă a carburantului Efix asigură menținerea supapelor într-o stare optimă de funcționare.

REDUCE CONSUMUL DE CARBURANT

O funcționare improprie a motorului are ca efect negativ un consum sporit de carburant. Carburanții Efix, special concepuți pentru a curăța și a proteja motorul, îl ajută să se mențină în parametrii optimi. Numai în aceste condiții putem vorbi de un consum optim de carburant.

Consumul de carburant este influențat de diferiți factori: marca mașinii, anul de fabricație, gradul de încărcare al mașinii, stilul de condus, condițiile de trafic etc., toate acestea ducând la o creștere a consumului.

Prin utilizarea unui carburant special conceput pentru protecția motorului, se creează condițiile speciale pentru a reduce gradul de uzură al mașinii, cât și din factorii de stres asupra motorului, ceea ce duce la o optimizarea consumului de carburant.

Utilizarea benzinei Efix duce la o scădere a consumului de carburant cu până la 3%. În plus, respectă normele Euro 5 de poluare, are un conținut scăzut de sulf, benzen, olefine și aromate și are cifră octanică 95. 

CONŢINE COMBINAŢIA OPTIMĂ DE ADITIVI

Efix de la Rompetrol este prima benzină care protejează motorul. Aceasta conține toți aditivii și compușii necesari pentru curățarea motorului și pentru protecția acestuia împotrivă coroziunii și depunerilor.

Un motor protejat de Efix funcționează la performanțe optime și consumă mai puțin.

SE POTRIVEŞTE CU ORICE MAŞINĂ

Efix este destinat atât autovehiculelor ale căror motoare sunt prevăzute cu catalizator încorporat în sistemul de evacuare a gazelor de eșapament, cât și celor cu motoare prevăzute cu sisteme avansate de purificare a gazelor de eșapament.

Astfel, indiferent de mașină, Efix va avea grijă că ea să funcționeze mereu la întreaga putere.

CREŞTE PERFORMANŢA MOTORULUI

Carburanții Efix reprezintă un element esențial, necesar mașinii pentru a atinge performanțele maxime. Indiferent de configurația mașinii tale, ai posibilitatea de a alege varianta de carburant potrivită mașinii tale.

Benzina Efix asigură o creștere a performanțelor automobilului, a randamentului și fiabilității motorului. Prin cifra octanică ridicată, Efix oferă o pornire ușoară a autovehiculului, o funcționare uniformă la relanti și fără vibrații în regim de turație mare, precum și o reacție mai rapidă a motorului în condiții solicitante - depășiri, urcarea pantelor, încărcătură mare.

Prin gradul ridicat de puritate, carburantul Efix asigură o ardere completă, o putere calorică mare și, implicit, o reducere a uzurii motorului.

Motorina Efix, cu o cifră cetanică de 55, semnificativ mai mare decat în mod normal, permite o combustie internă mai puternică, care are ca efect un proces de ardere mai eficient al carburantului. Astfel, motoarele diesel consumă mai puțin combustibil, dar oferă un plus de putere.

ÎŢI PROTEJEAZĂ MOTORUL

Un carburant de calitate inferioară poate afecta unele componente importante din motor și, în timp, poate afecta funcționarea acestuia. Efectele folosirii unui carburant nepotrivit se reflectă în comportamentul de drum al mașinii, dar și în buzunarul șoferului obligat să cheltuiască mai mult pe piese de schimb și reparații. În plus, toate acestea înseamnă nervi și timp pierdut.

Carburanții Efix, de la Rompetrol, protejează motorul și, în același timp, îi protejează și pe șoferi de bătăi de cap și de cheltuieli în plus. Efix conține toți aditivii și compușii necesari pentru curățarea motorului și pentru protecția acestuia împotriva coroziunii și depunerilor. Un motor protejat de Efix funcționează la performanțe optime și consumă mai puțin.

Bazat pe o combinație optimă de aditivi și compuși activi, Efix curăță depunerile, protejează împotriva coroziunii, optimizează comportamentul motorului și asigură un consum redus. Calitățile acestui carburant și beneficiile pe care le aduce conducătorilor auto au fost confirmate de o serie de teste riguroase.

Toate acestea au că rezultat direct confortul și ușurința șofatului. În plus, se realizează o economie de timp și de bani pentru a evita drumurile repetate la service și se reduc cheltuielile pentru piese de schimb și pe aditivi.

Gama de produse disponibilă pe care o găseşti în staţiile Rompetrol este:

Descoperă

$(function () { $('[data-toggle="tooltip"]').tooltip() });