Rompetrol

DESPRE NOI

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas JSC, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.

Cu peste 6.000 de angajaţi, KMG International Group este un jucător important în zona Mării Negre şi Marea Mediterană, având activităţi în 11 pieţe principale.

Marca Rompetrol este reprezentativă pentru operaţiunile de rafinare şi petrochimie, activităţile de distribuţie din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, precum şi pentru serviciile la sondă din domeniul upstream. Am dobândit acest succes prin dezvoltarea la nivel internaţional şi prin expertiza obţinută în ultimele 4 decenii în industria petrolieră.

Compania deţine şi operează Petromidia, cea mai mare rafinărie locală şi una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre, cu o capacitate de prelucrare de peste 5 milioane de tone anual. Această poziţie strategică, pe coasta Mării Negre, permite o expediere rapidă a produselor petroliere.

Vega, a doua rafinărie a Grupului, are o istorie de peste 110 ani, evoluând de la o unitate clasică de rafinare a petrolului într-un producător şi furnizor de produse speciale, obţinute din produse semifinite livrate de Petromidia. În acest fel, ambele rafinării lucrează în regim integrat pentru a obţine produse cu o mare valoare adăugată.

Prin KMG Trading AG, compania de trading localizată în Elveţia, Grupul efectuează operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.

Astfel, Rompetrol este o sursă inepuizabilă de energie, care porneşte de la extracţia şi producţia ţiţeiului, continuându-se cu rafinarea şi transformarea acestuia în produse de cea mai bună calitate, distribuite în staţiile noastre premium, concepute modern şi gândite până la cel mai mic detaliu.

Companie membră a Grupului KMG International

Grupul KMG International (Rompetrol)  este prezent în Republica Moldova începând cu anul 2002, prin intermediul companiei Î.M. «Rompetrol Moldova» S.A. care derulează operațiuni de comercializare a carburanților atât en gros cât și prin intermediul rețelii de benzinării Rompetrol.
Rompetrol este în  topul celor mai mari importatori din Republica Moldova, precum și printre primii 3 distribuitori de carburanți pe segmentul de retail al pieței locale.

Rețeaua Rompetrol Moldova

Rompetrol operează o rețea de 95 benzinării pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind în permanentă dezvoltare. În stațiile rețelei de distribuție sunt comercializați carburanți de cea mai bună calitate iar o mare parte din stații au magazin-cafenea.

Rompetrol vine cu un concept nou de magazin-cafenea, integrat în rețeaua de benzinării. Acest concept, proaspăt și prietenos, este aliniat la calitatea serviciilor Rompetrol și ajută clienții in activitatea lor zilnică.

De asemenea, pentru a veni în întâmplinarea nevoilor consumatorilor, stațiile dispun de: pompe rapide de benzină și motorină, serviciu de apă și aer, spălătorii auto (în anumite stații).

Standardele Rompetrol

Rompetrol este prima companie petrolieră din Republica Moldova care are implementat Sistemul Integrat de Management cu standardele internaționale ISO, obținând în 2012 certificarea pentru:

managementul calității ( ISO 9001: 2008),

managementul mediului ( ISO 14001: 2004),

managementul sănătății în muncă ( ISO 18001: 2007).

Compania Rompetrol Moldova își sporește în permanență competitivitatea și sustenabilitatea prin oferirea de produse și servicii de înaltă calitate clienților săi.

Descoperă