Rompetrol
Presa
KMG International extinde conceptul “hei” în reţeaua staţiilor Rompetrol în Republica Moldova.

Grupul KMG International (Rompetrol) introduce conceptul ”hei” pentru prima dată în staţiile operate de Rompetrol în Republica Moldova, în linie cu strategia sa de consolidare şi dezvoltare a activităţilor de profil din regiunea Mării Negre. Subsidiara sa locală, Rompetrol Moldova, a deschis astăzi prima benzinărie Rompetrol de tip hei&coffee în Chişinău, aceasta fiind amplasată la ieşirea din oraş spre aeroport, pe strada Dacia 54/1.

„Această staţie este o premieră pentru Republica Moldova. Obiectivul nostru este să menţinem standardul de calitate al carburanţilor comercializaţi cu care i-am obişnuit pe clienţii noştri de la introducerea brandului Rompetrol în Republica Moldova şi să extindem reţeaua actuală în acord cu ambiţiile de dezvoltare ale companiei. Noua staţie a permis crearea a 20 de noi locuri de muncă precum şi implicarea unor furnizori locali în modernizarea ei’’, a declarat Bulat Rakhmetov, Director General al Rompetrol Moldova.

Cu o suprafaţă totală de circa 1.245 mp, noua staţie oferă clienţilor un magazin de peste 210 metri pătraţi destinat comercializării produselor alimentare şi non-alimentare, o zonă de cafenea de circa 110 metri pătraţi pentru servirea produselor din gama hei&coffee şi o terasă în aer liber unde clienţii pot beneficia de o gamă largă de produse puse la dispoziţie. Numărul total al locurilor disponibile în cafenea şi pe terasă se ridică la 76.

Staţia dispune de 3 puncte de alimentare cu carburanţi pentru autoturisme şi un sistem modern de iluminat cu tehnologie led ce asigură un consum redus de energie. Lucrările de construcţie ale staţiei au fost realizate în acord cu elementele definitorii ale conceptului retail hei&coffee introdus de KMG International în staţiile Rompetrol. Staţia Rompetrol de tip hei&coffee include o cafenea cu diferite specialităţi de cafea de origine şi un magazin de tip premium un concept modular ce oferă o gamă diversificată de produse proaspete. Conceptul răspunde nevoilor de confort ale clienţilor noştri, având o abordare prietenoasă faţă de mediul înconjurător şi faţă de producătorii locali.

Clienţii staţiei pot beneficia de produse petroliere de o calitate superioară: benzină
Premium 95, benzină Efix 95, motorină Euro 5, motorină Efix, motorină Efix S55
şi în scurt timp vor avea la dispoziţie un skid de alimentare cu gaz petrol lichefiat (GPL). Produsele comercializate sunt asigurate de către rafinăria Petromidia, cea mai mare rafinărie din Romania şi una din cele mai moderne din sud-estul Europei.

Odată cu inaugurarea acestei staţii, numărul total al benzinăriilor Rompetrol din municipiul Chişinău ajunge la 44 şi la nivelul Republicii Moldova la 94. Menţionăm că numărul total al angajaţilor la nivel naţional al Rompetrol Moldova se ridică la circa 1.000 de persoane.

Rompetrol a devenit unul din cele mai apreciate branduri din Republica Moldova de la lansarea acestuia în anul 2002. Compania îşi consolidează poziţia de cel mai important furnizor de produse petroliere pe piaţă şi unul din cei mai mari jucători din segmentul de retail. La finalul anului 2023, Grupul KMG International, deţinătorul brandului Rompetrol opera 1.565 de puncte de distribuţie în ţările din regiune : Moldova, România, Bulgaria şi Georgia.