Rompetrol
Presa
O noua benzinărie Rompetrol în Chişinău

Rompetrol Moldova, subsidiara locală a Grupului KMG International, a deschis recent o nouă staţie în Chişinău, în sectorul Ciocana - bulevardul Mircea cel Batrân, nr. 25. În prezent, compania operează în capitala Republicii Moldova un număr de 39 de benzinării Rompetrol.

“Rompetrol a continuat şi în 2018 să îşi crească prezenţa în Moldova atât prin deschiderea de noi staţii cât şi prin poziţionarea ca cel mai mare furnizor de carburanţi la nivel naţional. Aprecierea clienţilor nostri pentru produsele şi serviciile Rompetrol ne-a susţinut în deschiderea a 11 noi benzinării în ultimii doi ani, iar prin implicarea celor peste 900 de angajaţi am reusit să fim tot mai aproape de aceştia.” declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Moldova.

Cu o suprafaţă totală de circa 2 600 metri pătraţi, noua staţie a fost gândită şi realizată în linie cu noul concept al staţiilor Rompetrol, care vizează crearea unui ambient distinct prin îmbinarea nevoilor şi aşteptărilor clienţilor cu cele mai bune soluţii tehnice.

Situată în oraş, staţia oferă prin magazinul şi cafeneaua aferentă un spaţiu de relaxare şi întâlnire a clienţilor. Suprafaţa alocată acestora de peste 200 metri pătraţi este cea mai mare din reţeaua Rompetrol, la care se adaugă şi o terasă exterioară de circa 110 metri pătraţi.

Pentru rapiditatea alimentării cu carburanţii Rompetrol, benzinăria este dotată cu 3 pompe multiprodus inclusiv gaz petrolier lichefiat (2 pompe cu 10 pistoale şi o pompă cu 8 pistoale), care oferă clienţilor gamele de carburanţi Efix şi EfixS produse de Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre. 

“Investiţia va avea şi un impact social, atât prin cele 15 locuri de muncă nou create, cât şi prin impozitele locale generate de activitatea staţiei.” adaugă Serghei Sevcenco.

Din 2002 şi până în prezent, Rompetrol a devenit unul dintre cele mai importante şi apreciate branduri din Republica Moldova, gama de combustibili Efix fiind un standard de calitate pentru toţi şoferii din regiunea Mării Negre.

Gama Efix si cardul Rompetrol - introduse pe piaţa locală în 2008, implementarea noului concept premium şi deschiderea de noi staţii au permis companiei să atingă în 2018 o cotă de 24% pe piaţa de retail. Compania opera o reţea de 84 benzinării, 61 de magazine aferente staţiilor Rompetrol, dar şi 61 de puncte distribuţie GPL auto.

Prin cele două depozite din Chişinău şi Giurgiuleşti, filiala grupului a devenit cel mai important furnizor de produse petroliere din Moldova.


"Prin deschiderea acestei staţii, KMG International îşi continuă dezvoltarea nu doar în România, ci şi în ţările în care este prezent - Republica Moldova, Georgia şi Bulgaria. Experienţa şi know-how-ul acumulate şi testate de Grup în România, sunt transpuse şi oferite ulterior şi clienţilor noştri din celelalte ţări. În perioada următoare vom acorda o atenţie deosebită dezvoltării activităţilor de comercializare a produselor (restaurant si magazin) şi serviciilor din staţiile noastre, unde considerăm că există un potenţial major atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Bulgaria şi Georgia." declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.
 

La nivel regional, Grupul operează circa 1.100 puncte de distribuţie carburanţi în România, Bulgaria, Republica Moldova şi Georgia, fiind un important furnizor de produse petroliere pentru parteneri din regiune (Turcia, Serbia sau Grecia). Rompetrol Rafinare – operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti a fost şi în 2018 cel mai mare exportator de produse petroliere al României.