Rompetrol
Presa
PRACTICĂM SPORTUL ÎNTR-UN MEDIU CURAT!

Pe 30 septembrie 2017 are loc ediţia a III-a a evenimentului Olympic ECO Fest.

CNOS (Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv) al Republicii Moldova, Fundaţia Campionilor Olimpici şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, cu susţinerea Rompetrol Moldova organizează pe data de 30 septembrie 2017 ediţia a III-a a evenimentului Olympic ECO Fest.

Prin acest proeict, organizatorii îşi propun educarea ecologică a chişinăuenilor, promovarea sportului şi a educaţiei cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizaţiilor sportive pentru soluţionarea problemelor de ecologie.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chişinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat.

  • Valea Morilor este locul îndrăgit al chişinăuenilor. Pe data de 30 septembrie acest parc se va transforma într-un spaţiu dedicat sportului şi modului activ de viaţă, iar lacul va fi împînzit de o flota de diverse ambarcaţiuni: kaiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon. Participanţii la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, kaiac-canoe, etc.
  • Majoritatea tinerilor îşi petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mişcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare şi computere, de a combate modul de viaţă sedentar şi de a transmite participanţilor mesajul că natura unde te odihneşti trebuie păstrată pentru generaţiile ce urmează.
  • Toţi doritorii vor participa la o cursă de alergări în jurul lacului Valea Morilor şi vor primi un tricou olimpic cu logo-ul CNOS, al sponsorului general al evenimentului Rompetrol şi al partenerului Naturalis.
  • În afară de aceasta, în cadrul Olympic EcoFest vor fi desfăşurate diverse activităţi de interes pentru părinţi şi copii, având drept scop educarea ecologică.
  • Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică din mun. Chişinău vor prezenta o lecţie despre alimentaţia sănătoasă şi vor efectua un screening al hipertensiunii cu determinatea unor parametri din nutritie (determinarea grasimilor, apei, etc.) pentru doritori.
  • Centrul Naţional de Mediu va organiza un workshop despre folosirea produselor sintetice de curăţat în gospodărie şi influenţa negativă a acestora asupra mediului, în special, a apelor. Copiii vor participa la un masterclass de fabricare a unui detergent ecologic.
  • Participanţii vor planta copaci şi vor participa la salubrizarea teritoriului.
  • În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările care au participat la concursul de pictura „Eu sunt ECO”.