Rompetrol
Presa
Rompetrol Moldova susţine cu carburanţi autorităţile locale, în lupta împotriva răspândirii virusului COVID19

Rompetrol Moldova, companie membră a Grupului KMG International (aparţine întreprinderii naţionale KazMunayGas din Kazahstan), va dona circa 6 500 litri de carburanţi către administraţiile locale din Chişinău, Soroca, Hânceşti, Bălţi şi Ungheni. Scopul acţiunii este de a susţine eforturile în combaterea noului tip de coronavirus - COVID-19.

„A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate şi să susţinem eforturile autorităţilor în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19. În situaţia creată, este foarte important să sprijinim medicii şi personalul medical, care lucrează non-stop şi salvează vieţile oamenilor. Le mulţumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism şi pentru toate măsurile luate de a proteja angajaţii companiei şi clienţii acesteia, precum şi pentru livrarea combustibilului fără întreruperi şi în cele mai sigure condiţii”, a declarat Askar Zhaparov, Directorul General al Rompetrol Moldova.

Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct resposabile şi implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea şi asigurarea produselor şi echipamentelor medicale, dar şi în transferul cadrelor medicale către spitale şi locuinţele lor.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv şi Rompetrol Moldova, şi-a activat recent planul de gestionare a situaţiilor de criză privind gestionarea operaţiunelor şi activităţilor grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările şi deciziile adoptate de autorităţile locale şi centrale.

La începutul lunii februarie, în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus, companiile din cadrul Grupului KMG International, în special Rompetrol Moldova, au implementat o serie de măsuri pentru a proteja angajaţii, clienţii şi spaţiul de lucru (clădiri administrative, depozite, benzinării). La nivel sediului s-a introdus un program de lucru flexibil pentru angajaţi, precum şi posibilitatea de a lucra de acasă, dar şi alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie înafara ţării (lucrul de la domiciliu pentru cel puţin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate şi 14 zile de la întoarcerea din zone afectate) sau limitarea şedinţelor (prezenţă fizică de maxim 7 persoane).

În acelaşi timp, compania a luat toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscurile legate de eventuale întreruperi în furnizarea de produse şi carburanţi către benzinării şi clienţii corporativi.

Pentru spaţiile de lucru s-au luat măsuri suplimentare pentru creşterea acţiunilor de igienizare a spaţiilor comune (igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de contact din oră în oră, curăţarea/spălarea pardoselii de cel puţin de patru ori pe zi), dotarea cu materiale (dezinfectanţi, măşti, mănuşi), informarea angajaţilor cu privire la creşterea măsurilor de igienă, conduită şi prevenţie.

Din grija pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor, au fost suplinite stocurile de materiale/consumabile specifice (dezinfectanţi, şerveţele umede, etc). În acelaşi timp, s-au luat măsuri precum păstrarea unei distanţe între clienţi de cel puţin un metru sau de fluidizare a traficului auto la staţiile PECO.

Rompetrol Moldova îşi încurajează clienţii să respecte toate indicaţiile personalului de la benzinării şi să respecte măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienţilor să alimenteze cu ajutorul cardului „Card Rompetrol”, pentru a plăti direct la pompă şi astfel, a reduce interacţiunea în staţii.